Προφιτερόλ βήμα βήμα της Elen Zournatzidou

Προφιτερόλ βήμα βήμα της φίλης Elen Zournatzidou.

Μέλος της Ομάδας μας , Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαρισρούμε!

Υλικά

Υλικά για τα σουδάκια
100 ml νερό
100 ml γάλα
125 γρ αλεύρι
80 γρ βούτυρο
10 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά

Για την κρέμα που θα γεμίσουμε τα σου
4 κροκους αυγου
70γρ ζάχαρη
40 γρ κορν φλαουρ
480 ml γάλα
15 γρ βούτυρο
λίγη βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
70 γρ κακάο
70 γρ αλεύρι
200γρ ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ κουβερτούρα
30 γρ βούτυρο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα το νερό την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο.

  • Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη σφιχτή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας. την αφήνουμε να κρυώσει σε άλλο σκεύος.

  • Μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.

  • Θα γίνει ελαστική.

  • Τοποθετούμε όλη την ζύμη σε σακκούλα με στρόγγυλο άνοιγμα και κάνουμε μικρά μπαλάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Για την κρέμα των σου, βάζουμε το γάλα να βράσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους το κορν φλαουρ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αρκετά η ζάχαρη. Παίρνουμε λίγο λίγο από το ζεστό γάλα και το ανακατεύουμε με τα αυγά.

  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε όλο πάλι στην κατσαρόλα στην εστία και το ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.

  • Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια, υγρή εδώ, αλλιώς καψουλάκια 2.

  • Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τα σου μας.

  • Για την κρέμα σοκολάτα, σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί εκτός από την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην μας κολλήσει.

  • Όταν δέσει καλά η κρέμα βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

  • Βάζουμε σε μπολάκια μερικά από τα σου.

  • Και γεμίζουμε με την σοκολατένια κρέμα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο αμύγδαλο.

  • Καλή απόλαυση!