
Προφιτερόλ βήμα βήμα της Elen Zournatzidou
Προφιτερόλ βήμα βήμα της φίλης Elen Zournatzidou.
Μέλος της Ομάδας μας , Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαρισρούμε!
Υλικά για τα σουδάκια
100 ml νερό
100 ml γάλα
125 γρ αλεύρι
80 γρ βούτυρο
10 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
Για την κρέμα που θα γεμίσουμε τα σου
4 κροκους αυγου
70γρ ζάχαρη
40 γρ κορν φλαουρ
480 ml γάλα
15 γρ βούτυρο
λίγη βανίλια
Για την κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
70 γρ κακάο
70 γρ αλεύρι
200γρ ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ κουβερτούρα
30 γρ βούτυρο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα το νερό την ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο.

Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη σφιχτή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα τις κατσαρόλας. την αφήνουμε να κρυώσει σε άλλο σκεύος.

Μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.

Θα γίνει ελαστική.

Τοποθετούμε όλη την ζύμη σε σακκούλα με στρόγγυλο άνοιγμα και κάνουμε μικρά μπαλάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα των σου, βάζουμε το γάλα να βράσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους το κορν φλαουρ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αρκετά η ζάχαρη. Παίρνουμε λίγο λίγο από το ζεστό γάλα και το ανακατεύουμε με τα αυγά.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε όλο πάλι στην κατσαρόλα στην εστία και το ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια, υγρή εδώ, αλλιώς καψουλάκια 2.

Μόλις κρυώσει η κρέμα γεμίζουμε τα σου μας.

Για την κρέμα σοκολάτα, σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί εκτός από την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην μας κολλήσει.

Όταν δέσει καλά η κρέμα βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε μπολάκια μερικά από τα σου.

Και γεμίζουμε με την σοκολατένια κρέμα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και λίγο αμύγδαλο.

Καλή απόλαυση!






















