
Πρόβατσες Χόρτα με Μπακαλιάρο, Παραδοσιακό Φαγητό Νάξου της Anna Naxos
Πρόβατσες Χόρτα με Μπακαλιάρο, Παραδοσιακό Φαγητό Νάξου της φίλης Anna Naxos, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!
Οι Πρόβατσες είναι σπάνια χόρτα που τα συναντάμε κυρίως σε νησιά κοντά σε παραλίες. Οι Προβάτσες είναι το χόρτο του φυτού που οι περισσότεροι γνωρίζουμε, τα αμάραντα. Οι κάτοικοι των Κυκλάδων τα μαγειρεύουν με χοιρινό, συνήθως, ή και με μπακαλιάρο (συνήθως παστό) κάνοντας και αυγολέμονο.
1 κιλό πρόβατσες (χόρτα)
2 κρεμμύδια ξερά
αν έχετε βάζετε και φρέσκα
μισό ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι λάδι
3 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε και τα βάζουμε σε βραστό νερό να πάρουν δύο τρεις βράσεις. Κατεβάζουμε και στραγγίζουμε.

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο άνηθο, τις πρόβατσες, το αλάτι το πιπέρι και το νερό. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμες η πρόβατσες βάζουμε τον μπακαλιάρο στα κρεμμύδια και συνεχίζουμε για 10 λεπτά περίπου το μαγείρεμα.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό περνώ λίγο από το ζουμάκι τον χυμό του λεμονιού και το ένα κουταλάκι αλεύρι και χτυπάμε και τέλος περιχύνουμε το φαγητό.

(Η πρόβατσες γίνονται επίσης και με χοιρινό ) όποιος θέλει τις κάνει και με αυγολέμονο.






















