
Ρεβανί Βέροιας της Γιαννούλας Αλεξιάδου
Ρεβανί Βέροιας της φίλης Γιαννούλας Αλεξιάδου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!
Υλικά
4 αυγά
1 κούπα μεγάλη ζάχαρη
1 κούπα μεγάλη καλαμποκέλαιο
1 κούπα μεγάλη αλεύρι
1 κούπα μεγάλη σιμιγδάλι χοντρό
1 κεσεδάκι απλό γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
4 κούπες μεγάλες ζάχαρη
4 κούπες μεγάλες νερό
ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλιά βούτυρο
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε όλα τα υλικά του ρεβανί με την σειρά που είναι γραμμένα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8 λεπτά και μόλις αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την 1 κουταλιά βούτυρο. Σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό και το ρεβανί καυτό.






















