Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης

Ρεβανί, σιμιγδαλένιο, σιροπιαστό υπέροχο, Ειρήνης

Τρώγεται σκέτο ή με παγωτό.

Εγώ το φτιάχνω με χοντρό σιμιγδάλι και γίνεται πιο σπυρωτό, πιο απολαυστικό στην γεύση.

Δοκιμάστε το…

Η ποσότητα είναι αρκετή για ένα ταψί 30 εκ.

Υλικά

5 αυγά
100γρ νερό
500γρ γιαούρτι αγελαδινό , όχι στραγγιστό
350γρ σιμιγδάλι χοντρό
340γρ ζάχαρη
120γρ λιωμένο βούτυρο
25γρ μπείκιν πάουντερ
10γρ σόδα
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 βανίλια
χυμό από 1/2 λεμόνι
σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ λιωμένη με 1 κουταλιά μαργαρίνη αν θέλουμε να βάλουμε από επάνω

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη τα αυγά με την ζάχαρη, σιμιγδάλι, νερό, γιαούρτι. ξύσμα λεμόνι,και το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα για 10 λεπτά.

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά στο μείγμα μας.

  • Προσθέτουμε την σόδα και το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το αλεύρι. Αν δούμε ότι μας γίνει πολύ σφιχτό βάζουμε λίγο νεράκι 100γρ ακόμα.

  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας 30εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Θα δείτε το χρώμα να είναι χρυσαφί.

  • Από πιο πριν έχουμε βράσει για 10 λεπτά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει σχετικά. Κόβουμε το ρεβανί στα κομμάτια που θέλουμε και σιροπιάζουμε, ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι.

  • Καλό είναι να φτιάξουμε το ρεβανί από το βράδυ για να τραβήξει όλο το σιρόπι.

  • Αν θέλουμε το περνάμε με γλάσο σοκολάτας, Του ταιριάζει η σοκολάτα. 200γρ κουβερτούρα με 1 κουταλιά μεγάλη μαργαρίνη λιώνουμε , ανακατεύουμε καλά και την περνάμε από πάνω αφού έχει πιει όλο το σιρόπι.