Ρεβυθοκεφτέδες νόστιμοι και νηστίσιμοι

Ρεβυθοκεφτέδες νόστιμοι και νηστίσιμοι.

Πολύ ωραίοι κεφτέδες αν κάποιος δεν τρώει τα όσπρια σε σούπα ή δεν τρώει κρέας.

Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια
1-2 κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
δυόσμο η άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι νερό
αλεύρι όσο σηκώσει
1 κουταλιά σούπας μπέικιν

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το βράδυ. Βράζουμε 15 λεπτά περίπου, ίσα να τρυπιούνται με το πηρούνι. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το μπείκιν σε ένα πολυμίξερ (μούλτι) και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε το μπέικιν και αλεύρι μέχρι να σφίξει λίγο και να μην πέφτει από το κουτάλι.

  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

  • Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι τους.

  • Καλή απόλαυση!

Εικόνες