
Ρεβύθια με ντομάτα
Ρεβύθια με ντομάτα,
διαφορετικά, όχι με λεμονάκι αλλά με ντομάτα. Πολύ νόστιμα, μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο σε γάστρα.
Τα ρεβύθια συγκαταλέγονται στην οικογένεια των οσπρίων και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο.
Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο τα ρεβύθια, τα κουκιά και οι φακές θεωρούνταν βασικές τροφές της εποχής.
Τα ρεβύθια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, φυτικών ινών και πολλών βασικών μετάλλων και βιταμινών.
500γρ ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ μόνο σε νερό
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό,
2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 κύβο λαχανικών
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε τα ρεβύθια στην χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και μόλις αφρίσουν τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ξαναβάζουμε για βράσιμο.

Βράζουμε στην χύτρα για 35 λεπτά, στην κατσαρόλα περίπου 1 ώρα.























