
Ριζότο ιταλικό με σπαράγγια φρέσκα της Ariadni Perrou
Ριζότο ιταλικό με σπαράγγια φρέσκα της φίλης Ariadni Perrou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!
1 κούπα ρύζι carnaroli ή arborio για ριζότο
κρεμμύδι
σπαράγγια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
βούτυρο ή λάδι αν νηστεύουμε
Για το ζωμό
1 λίτρο νερό
λάδι
κρεμμύδι
καρότο
σέλινο
αλάτι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε τα σπαράγγια 5 λεπτά και τα βάζουμε στην άκρη, Στο ίδιο νερό βράζουμε τα λαχανικά για τον ζωμό. Σε χαμηλή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο. Προσθέτουμε τα κομμένα σπαράγγια και το ρύζι και τα τσιγαρίζουμε μαζί Προσθέτουμε και το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε ζωμό μια κούπα κάθε φορά που το ρύζι το πίνει. Το σβήνουμε αλ ντέντε. Στολίζουμε με σπαράγγια το πιάτο μας.






















