Ροδακινόπιτα σε σφολιάτα

Ροδακινόπιτα σε σφολιάτα.

Δροσερή τάρτα καλοκαιρινή που τρώγεται σκέτη ή με παγωτό.

Πολύ εύκολη τάρτα που μπορεί να φτιαχτεί με όποιο φρούτο μας αρέσει.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
6 μεγάλα ροδάκινα
3 αυγά
300γρ ζάχαρη
1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
2 βανίλιες
125γρ γάλα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (για βράσιμο)
750γρ γιαούρτι στραγγιστό
αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψάκι όσο είναι το φύλλο. Κόβουμε 5 με 6 μεγάλα ροδάκινα σε φέτες επάνω από την σφολιάτα.

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα και χυμό απο το μισό λεμόνι, τις βανίλιες, το γάλα , τα 2 φακελάκια αραβοσίτου όπως είναι σκόνη και αφού χτυπηθούν στο τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι, με μίξερ η σύρμα στο χέρι. Πασπαλίζουμε με φύλλα αμυγδάλου, φιλέ αν θέλουμε.

  • Ψήσιμο 180 βαθμούς 55 με 60 λεπτά σε αέρα.

  • Η κρέμα ίσως φαίνεται ωμή, η κρέμα σφίγγει μετά όσο κρυώνει το γλυκό μας.