
Ρολάκια κανέλας με ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού
Ρολάκια κανέλας με ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού
της φίλης Matia Alvanou, μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Ρολάκια με ταχίνι και ξύσμα πορτοκαλιού για το απογευματινό καφεδάκι.
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι περίπου
1 κουτ της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
500 ml γάλα χλιαρό
240 ml σπορέλαιο
Για την γέμιση
300γρ ταχίνι
5 κουτ της σούπας ζάχαρη (αν θέλετε πιο γλυκό δοκιμάστε και προσθέστε)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλιές σούπας γάλα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο πάχους 1 με 2 εκατοστά και απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια εκτός από δύο κουταλιές.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε ρολάκια πάχους 2 δάχτυλα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αραιώνουμε με λίγο γάλα τις δύο κουταλιές της γέμισης που έμειναν και ρίχνουμε πάνω από τα ρολάκια, κάνει ωραία κρούστα στον φούρνο.

Γαρνίρουμε με πέρλες ζάχαρης και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή απόλαυση!






















