
Ρολά κανέλας Cinnamon rolls αφράτα
Ρολά κανέλας Cinnamon rolls αφράτα
Ρολά κανέλας υπέροχα, νόστιμα, αφράτα και με ωραίο γλάσο ζάχαρης.
Ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Για πρωινό ή απογευματινό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι μας.
Cinnamon rolls λοιπόν…. η συνταγή βγάζει περίπου 14 τμχ.
Για την ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φακελάκι 9γρ ξηρή μαγιά ή 27γρ νωπή
250γρ χλιαρό γάλα
80γρ βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
1/2 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση
Βούτυρο μαλακό 80γρ
Ζάχαρη καστανή 6 κουταλιές σούπας ή παραπάνω
Κανέλα 2 κουταλάκια γεμάτα
Για το γλάσο
80ml νερό 1/4 ποτηριού
χυμό από 1/4 λεμόνι
περίπου 300γρ κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
100gr τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια

Χτυπάμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ή ζυμώνουμε στο χέρι. Να γίνει μία ελαστική μέτρια ζύμη που να μην κολλάει.

Βάζουμε την ζύμη μας σε βαθύ μπολ και την σκεπάζουμε με πανί. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί.

Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι μας το ζυμώνουμε λίγο και σε αλευρωμένο πάγκο το ανοίγουμε με τον πλάστη.

Ανοίγουμε σε τετράγωνο σχήμα, όχι λεπτό αλλά και ούτε χοντρό.

Αλείφουμε το φύλλο μας με το μαλακό βούτυρο.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος αφού τα πατήσουμε ελαφρά με την παλάμη μας από πάνω. Αφήνουμε 30 με 45 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα με πανί.

Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά. Στα 25 λεπτά τα βλέπουμε.

'Εχουμε ανακατέψει πολύ καλά το γλάσο μας με όλα τα υλικά. Το τυρί κρέμα μας δίνει πιο ωραία γεύση και δένει περισσότερο. Αν δεν έχουμε μια χαρά είναι και μόνο με τα υπόλοιπα υλικά. Την άχνη την κοσκινίζουμε και ίσως χρειαστεί και λίγη παραπάνω να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός.

Μόλις βγούνε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά με ένα κουτάλι βάζουμε ομοιόμορφα παντού το γλάσο μας.

Καλή απόλαυση!






















