
Ρολό κιμά με γλυκοπατάτες της Sophia Fatseas
Ρολό κιμά με γλυκοπατάτες της φίλης Sophia Fatseas.
Ρολό κιμά με αυγό, μπέικον, τυρί, πατάτες και γλυκοπατάτες με σάλτσα γκρέιβι.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Ευχαριστούμε!
Υλικά Για Τον Κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1αυγό
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο
λίγη κέτσαπ
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ ζάχαρη
λίγη φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί
Υλικά Για Την Γέμιση
350 γρ μπέικον
8 φέτες κίτρινο τυρί
και για μέσα 4 βρασμένα αυγά
για γαρνιτούρα
πατάτες και γλυκοπατάτες
Υλικά Για Την Σάλτσα
1 κύβος λαχανικών
1 λίτρο νερό
1 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/4 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε τον κιμά με τα υλικά μας βάζουμε λίγο στο ψυγείο για να δέσει. Πλάθουμε ένα ρολό και το ανοίγουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω μεμβράνη, στρώνουμε τα τυριά το μπέικον και τα αυγά, τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε και από γύρω μπέικον.

Περιχύνουμε με το κύβο διαλυμένο στο νερό,λάδι και πελτέ,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.Για τη σάλτσα τσιγαρίζουμε λίγο λάδι με 2 κ.σ αλεύρι και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό μας Άν θέλουμε κόβουμε και πατάτες , γλυκοπατάτες, τις αλείφουμε με μουστάρδα και ψιλοκόβουμε λίγο σκόρδο. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το ρολό μας το καλύπτουμε με λαδόκολλα για να μην μας καεί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση!






















