
Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού της Matia Alvanou
Ρολό σπανάκι με κρέμα τυριού της φίλης Matia Alvanou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
400 γρ. φρέσκο σπανάκι ωμό
1 ματσάκι βασιλικό
3 αυγά
300 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά
1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό του
400 χοιρινό ρολό σε φέτες, μπριζόλα καπνιστή ή άλλο αλλαντικό ή φέτες σολομού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά γιαούρτι
Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι με το βασιλικό. Τα σουρώνουμε και με γρήγορες κινήσεις τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, τον βασιλικό, τους κρόκους, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Εκεί προσθέτουμε σιγά σιγά τον πουρέ σπανακιού και ανακατεύουμε απαλά.

Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Το ψήνουμε για 10' περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι την μουστάρδα και το πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό τη ζύμη μας, απλώνουμε από πάνω το αλλαντικό και την πιπεριά Φλωρίνης το τυλίγουμε σε ρολό μέσα σε αντικολλητικό χαρτί. Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε!






















