Ροξάκια νηστίσιμα της Reggina Filippou

Ροξάκια νηστίσιμα της φίλης Reggina Filippou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για την λευκή ζύμη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
2 ποτήρια αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Για την καφέ ζύμη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κακάο
λίγα καρύδια τριμμένα
1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι
3 και 1/2 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
χυμός λεμονιού

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε την μαγιά σε μπολ, την ζάχαρη, μια κουταλιά αλεύρι και λίγο χυμό πορτοκαλιού, χλιαρό. Αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε να φουσκώσει. Το ίδιο κάνουμε και για την καφέ ζύμη.

  • Πλάθουμε μια καφέ λωρίδα και μια λευκή λωρίδα. Πλέκουμε την μία με την άλλη και μετά τυλίγουμε σε σαλίγκαρο ένα ένα. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

  • Βράζουμε για πέντε λεπτά το σιρόπι και αφήνουμε να σταθεί πέντε λεπτά. Σιροπιάζουμε τα ροξάκια και τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι.