
Ρυζόγαλο με γεύση σοκολάτας
Ρυζόγαλο με γεύση σοκολάτας
Πολύ νόστιμο το ρυζόγαλο με το κακάο, το έφτιαξα πειραματικά και μας άρεσε πολύ!
Όπως φτιάχνουμε κανονικά το απλό ρυζόγαλο αλλά με μπόλικο κακάο και λίγο cornflower για να βγει πιο δεμένο.
Δοκιμάστε το αν σας αρέσει η γεύση σοκολάτας.
1και 1/2 φλυτζάνι νερό, 360γρ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλυτζανιού ρύζι καρολίνα η γλασέ, 200γρ
1.5 λίτρο γάλα πλήρες
220 γρ ζάχαρη, 1 φλυτζάνι τσαγιού
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
3 κουταλιές γεμάτες κακάο
1 κουταλιά σούπας νισεστέ ή cornflower

Βάζουμε να βράσει το νερό με το αλάτι και το ρύζι για 16 λεπτά. Αν δούμε ότι τελειώνει το νερό κατά την διάρκεια του βρασμού, συμπληρώνουμε λίγο για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Αφού δοκιμάσαμε το ρύζι και βλέπουμε ότι έβρασε προσθέτουμε το γάλα. Έχουμε κρατήσει μισό φλυτζάνι γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλια και το νισεστέ ή cornflower. Ρίχνουμε την ζάχαρη, αν θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε λίγη ακόμη ή αν θέλουμε πιο άγλυκο λιγότερη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει και να πήξει.

Αφήνουμε στην άκρη για 2 λεπτά.

Σκεπάζουμε την κρέμα με σελοφαν να μην πιάσει πέτσα και αφήνουμε έξω να κρυώσει

Αφού κρυώσει βάζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια, σκεπάζουμε με σελοφάν και στο ψυγείο.






















