
Ρυζόγαλο όπως το φτιάχνει η μαμά
Ρυζόγαλο όπως το φτιάχνει η μαμά.
Έτσι μου το έμαθε η μαμά μου , έτσι το φτιάχνω κι εγώ….εύκολο, νόστιμο, παραδοσιακό.
1και 1/2 φλυτζάνι νερό, 360γρ
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλυτζανιού ρύζι καρολίνα η γλασέ, 200γρ
1 λίτρο γάλα πλήρες
220 γρ ζάχαρη, 1 φλυτζάνι τσαγιού
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
κανέλα για πασπάλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βάζουμε να βράσει το νερό με το αλάτι και το ρύζι για 16 λεπτά. Αν δούμε ότι τελειώνει το νερό κατά την διάρκεια του βρασμού, συμπληρώνουμε λίγο για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.

Αφού δοκιμάσαμε το ρύζι και βλέπουμε ότι έβρασε προσθέτουμε το γάλα. Έχουμε κρατήσει μισό φλυτζάνι γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου. Ρίχνουμε την ζάχαρη, αν θέλουμε πιο γλυκό βάζουμε λίγη ακόμη ή αν θέλουμε πιο άγλυκο λιγότερη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε το γάλα που κρατήσαμε με το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και αποσύρουμε από την εστία.

Μοιράζουμε στα ποτηράκια ή μπολ μας και πασπαλίζουμε με κανέλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει αφού σκεπάσουμε με σελοφάν.






















