Σάλτσα Τκεμάλι από κορόμηλα της Isabella Sagiriadi

Σάλτσα Τκεμάλι (Αρμένικη) από κορόμηλα για κρεατικά της φίλης Isabella Sagiriadi,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

10 κιλά κορόμηλα
1 φλυτζανάκι του καφέ νερό
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπούκοβο καυτερό
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο ξερό και 1 ματσάκι φρέσκο
3 με 4 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε καλά τα κορόμηλα μας και τα βάζουμε να βράσουν με το φλυτζανάκι νερό για 20 λεπτά για να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσουν, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και βγάζουμε τα κουκούτσια τους με το χέρι και τα αλέθουμε.

  • Τα βράζουμε για 1 ώρα μέχρι να γίνει πολτός.

  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και βράζουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά ακόμα. Ανακατεύουμε συχνά.

  • Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα (15' σε 100 βαθμούς στον φούρνο) και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει η σάλτσα μας. Την χρησιμοποιούμε κατευθείαν ή αποθηκεύουμε. Ταιριάζει με όλα τα κρεατικά, ρύζι, μακαρόνια και ομελέτες.