Σαβαγιάρ σπιτικά της Hélène Chatzidimitriou-Rommes

Σαβαγιάρ σπιτικά της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes,

μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.… Ευχαριστούμε!

Biscuits à la cuillère για charlotte, tiramisu…

Υλικά

160 γρ ζάχαρη
160 γρ αλεύρι
6 ασπράδια αυγών
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σε μία λεκάνη, βάζουμε τα ασπράδια, τα χτυπάμε (5 λεπτά τουλάχιστον) με μίξερ βάζοντας τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι​. Όταν η ζύμη είναι γυαλιστερή, βάζουμε το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω μέχρι πάνω.

  • Βάζουμε τη ζύμη σε δύο σακούλες (poches) και αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο.

  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε λαδόκολλα, φτιάχνουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη που είναι στην σακκούλα.

  • Πασπαλίζουμε τα μπαστουνάκια μας με άχνη και σε 5 λεπτά ξαναπασπαλίζουμε.

  • Αφού κρυώσουν λίγο τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και από κάτω.

  • Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.

  • Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και για ολόκληρο φύλλο σαβαγιάρ. Απλώνουμε την ζύμη σε λαδόκολλα σε ταψί μεγάλο.

  • Αχνίζουμε περιμένουμε 5 λεπτά και πάλι αχνίζουμε και ψήνουμε.