
Σαβαγιάρ σπιτικά της Hélène Chatzidimitriou-Rommes
Σαβαγιάρ σπιτικά της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes,
μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες.… Ευχαριστούμε!
Biscuits à la cuillère για charlotte, tiramisu…
160 γρ ζάχαρη
160 γρ αλεύρι
6 ασπράδια αυγών
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μία λεκάνη, βάζουμε τα ασπράδια, τα χτυπάμε (5 λεπτά τουλάχιστον) με μίξερ βάζοντας τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμόνι. Όταν η ζύμη είναι γυαλιστερή, βάζουμε το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω μέχρι πάνω.

Βάζουμε τη ζύμη σε δύο σακούλες (poches) και αφήνουμε 1/2 ώρα στο ψυγείο.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε λαδόκολλα, φτιάχνουμε μπαστουνάκια με τη ζύμη που είναι στην σακκούλα.

Πασπαλίζουμε τα μπαστουνάκια μας με άχνη και σε 5 λεπτά ξαναπασπαλίζουμε.

Αφού κρυώσουν λίγο τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά και από κάτω.

Αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία και για ολόκληρο φύλλο σαβαγιάρ. Απλώνουμε την ζύμη σε λαδόκολλα σε ταψί μεγάλο.

Αχνίζουμε περιμένουμε 5 λεπτά και πάλι αχνίζουμε και ψήνουμε.






















