
Σαβαρέν με ρούμι (savarin baba) της Ivy Foreye
Σαβαρέν με ρούμι (savarin baba) της φίλης Ivy Foreye,
μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά Για Την Ζύμη
250 γρ αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι)
5γρ. μαγιά ξηρή ( την ενεργοποιούμε με το γάλα και τη ζάχαρη της συνταγής )
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
2 αυγά & 1 κρόκο
80 γρ γάλα και στο τέλος ενσωματώνουμε
75 γρ βούτυρο
Υλικά Για Το Σιρόπι
500 γρ νερό
350 γρ ζάχαρη
50 γρ μαύρο ρούμι
Υλικά Για Την Κρέμα
400γρ άγλυκη σαντιγί (χτυπημένη κρέμα γάλακτος σκέτη)
κερασάκια για γαρνίρισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε: 250 γρ. αλεύρι σκληρό 5γρ. μαγιά ξηρή ( την ενεργοποιούμε με το γάλα και τη ζάχαρη της συνταγής )1 κγ αλάτι, 2 κγ ζάχαρη ,2 αυγά & 1 κρόκο ,80 γρ. γάλα και στο τέλος ενσωματώνουμε 75 γρ. βούτυρο. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ζεστό μέρος ( ή τοποθετούμε για ένα βράδυ στο ψυγείο ) , βουτυρώνουμε φόρμα με τρύπα στη μέση και τοποθετούμε τη ζύμη ισόπαχα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30' περίπου . Ξεφορμάρουμε σχεδόν αμέσως και αφήνουμε το σαβαρέν να κρυώσει . Το κόβουμε στη μέση και αν θέλουμε το τρυπάμε σε μερικά σημεία με οδοντογλυφίδα για να ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περιχύνουμε με καυτό το κομμένο κρύο σαβαρέν , ή αν έχουμε μεγάλο σκεύος το βυθίσουμε μέσα και το βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα.

Σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί και στολίζουμε με κερασάκια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστη βανίλια στη σαντιγί.






















