Σαραγλί με Καρύδια της Σούλας Μαχαιρίδου

Σαραγλί με Καρύδια της φίλης Σούλας Μαχαιρίδου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Μισό κιλό φύλλο για μπακλαβά
400γ. Καρύδια
Κανέλα
Γαρίφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βούτυρο αγελαδινό 250γρ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
1κ.σ μέλι (βράζουμε για 5 λεπτά)
Μισό πορτοκάλι

Ταψί 23×32εκ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο, από πάνω το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε επίσης. Πασπαλίζουμε το καρύδι. Τοποθετούμε το μακρύ ξυλάκι μας από την μία άκρη στην άλλη άκρη και τυλίγουμε. Μπορεί να είναι και μακριά βελόνα χοντρή πλεξίματος. Πιέζουμε τις δύο άκρες να σουρώσει όλο το τυλιγμένο φύλλο με το καρύδι.

  • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας και τα βάζουμε στην σειρά στο ταψάκι μας. Κόβουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Σιροπιάζουμε ζεστά και τα δύο. Το ξυλάκι που χρησιμοποιώ είναι από μια σημαία (κοντάρι) που κρατούν τις εθνικές επετείους τα μικρά παιδιά.

  • Καλή απόλαυση!