
Σαρδέλες παντρεμένες με πέστο βασιλικού της Olga Sv
Σαρδέλες παντρεμένες με πέστο βασιλικού
της φίλης Olga Sv,
μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά
σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς κόκκαλο)
για την σάλτσα πέστο
125 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. φύλλα βασιλικού
130 γρ. κάσιους ή κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. παρμεζάνα
πιπέρι
λίγο αλάτι
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε στο μουλτι, ελαιόλαδο και σκόρδο πρώτα, μετά τον βασιλικό, 2 χούφτες κουκουνάρι (είναι ακριβό αν θέλετε κάντε το μισό κουκουνάρι και μισό κάσιους) χτυπάμε κι αυτά και στο τέλος την παρμεζάνα. βάζουμε σε 1 φιλέτο σαρδέλας,1 κουταλάκι του γλυκού πέστο και από πάνω άλλο ένα φιλέτο σαρδέλας στον φούρνο και ψήνουμε σε 200 βαθμούς 30 με 40 λεπτά να πάρουν χρώμα.






















