Σαρδέλες ψητές

Σαρδέλες ψητές.

Σε χαρτί ψησίματος στον φούρνο μας στο γκριλ.

Γίνονται πολύ νόστιμες και τραγανές χωρίς να ξεραθούν.

Εύκολα και  και πιο ελαφρύ έτσι το ψάρι χωρίς λάδια.

Υλικά

Σαρδέλες
ελαιόλαδο λίγο
αλάτι
αλεύρι
λεμόνι
ρίγανη

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας και τις αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί αφού έχουμε ανάψει το γκριλ του φούρνου μας. Αν θέλουμε τις βουτάμε και σε αλευράκι ή τις ψήνουμε σκέτες. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

  • Ψήνουμε για 10 λεπτά από την μία πλευρά και περίπου 10 λεπτά από την άλλη, θα δείτε από το χρώμα πότε ψήθηκαν.

  • Στύβουμε από πάνω λεμόνι και έτοιμες οι σαρδέλες μας. Εδώ έχουμε τις σαρδέλες μας με ψητές πιπεριές και τζατζίκι.

  • Καλή απόλαυση!