Σκαλτσούνια γεμιστά με λουκούμι και καρύδι

Σκαλτσούνια γεμιστά με λουκούμι και καρύδι.

Νηστίσιμα, εύκολα και πολύ γευστικά.

Τα φτιάχνουμε και στις γιορτές και την σαρακοστή.

Γεμιστά με λουκούμι, εγώ βάζω με γεύση τριαντάφυλλο και αν θέλουμε και καρύδια.

Υλικά

2 ποτήρια ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο
λίγο κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ 20γρ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση
σε κάθε σκαλτσούνι μισό λουκουμάκι και μισό καρύδι,προαιρετικά

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κάνουμε την ζύμη μας να είναι μαλακιά και να μην κολλάει. Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό. Με ποτήρι κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια γεμίζουμε και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι τις άκρες για να κλείσουν καλά.

  • Ψήνουμε σε 180 βαθμούς αέρα για 25 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα περνάμε από ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εικόνες