
Σκορδαλιά πατάτας
Σκορδαλιά πατάτας,
υπέροχη μαζί με μπακαλιάρο τηγανητό ή λαχανικά με κουρκούτι.
Υλικά
1 κιλό πατάτες σε κύβους
1 με 2 ποτήρια νερό
2 κουταλιές μαργαρίνη ή 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
λίγο αλάτι
πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, ανάλογα τα γούστα μας λιγότερες ή περισσότερες
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την σκορδαλιά πατάτας, βράζουμε καλά 15 με 20 λεπτά όλα τα υλικά. Προσέχουμε το νερό να μην είναι πολύ αλλά και να μην τελειώσει στο βράσιμο. Θέλει να έχει λίγο ή να προσθέσουμε μετά λίγο ακόμα. Πολτοποιούμε να γίνει ένας ωραίος πουρές.






















