
Σκορδαλιά ψωμιού με καρύδια ή αμύγδαλα
Σκορδαλιά ψωμιού με καρύδια ή αμύγδαλα.
Παραδοσιακή όπως την έφτιαχνε η μαμά μου στον Έβρο.
Ταιριάζει πολύ με τηγανητά λαχανικά, μπακαλιάρο και ότι είναι με κουρκούτι περασμένο.
6 φέτες χοντρές λευκό μπαγιάτικο ψωμί ή και περισσότερο ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να κάνουμε
2 χούφτες καρύδια αλεσμένα ή αμύγδαλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ή και λίγο παραπάνω
ξίδι 1 με 2 κουταλιές σούπας
αλάτι
πιπέρι
νερό αν χρειαστεί
4 με 6 σκελίδες ή όσο θέλουμε , πολτοποιημένες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την σκορδαλιά ψωμιού, μουλιάζουμε σε νερό καλά το ψωμί και το στύβουμε με τα χέρια να φύγει όλο το νερό. πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτουμε τα καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα όσο χοντρά ή ψιλά τα θέλετε. Αλάτι, πιπέρι, λάδι, σκόρδο όσο θέλουμε και ξίδι. Ισως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό η λάδι αν γίνει σφιχτή η σκορδαλιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.






















