Σνίτσελ Γερμανικό της Elen Zournatzidou

Σνίτσελ, πατάτες βραστές ,κόκκινο λάχανο και σάλτσα μανιταριών.

Κλασικό γερμανικό φαγητό!

Της φίλης Elen Zournatzidou, μέλος της Ομάδας , Συνταγές …εύκολες, γρήγορες, νόστιμες…Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά Για Την Σάλτσα
300 γρ μανιτάρια
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml ζωμό ότι σας αρέσει
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο βούτυρο
αλάτι
θυμάρι
μαϊντανό

Υλικά Για Το Σνίτσελ
Σνίτσελ χοιρινό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
1 αυγό
φρυγανιά τριμμένη
σπορέλαιο για το τηγάνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Σε τηγάνι με βούτυρο σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Μετά προσθέτουμε το μπέικον, ένα κουταλάκι βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και λίγο λίγο το ζωμό. Μετά από 2 λεπτά την κρέμα και αφήνουμε να δέσει για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε τα μανιτάρια ,το θυμάρι, τον μαϊντανό και αν χρειαστεί λίγο αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά.

  • Πανάρουμε το σνίτσελ μας , αφού το αλατοπιπερώσουμε και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.

  • Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες και σαλάτα.