Σνίτσελ όπως το φτιάχνουν στην Γερμανία

Σνίτσελ όπως το φτιάχνουν στην Γερμανία και έμαθα κι εγώ να το κάνω.

Με σάλτσα κρεμμυδιών και μανιταριών.

Παραδοσιακό γερμανικό φαγητό, παναρισμένο κρέας χτυπημένο λεπτό και τηγανισμένο.

Γίνεται πολύ νόστιμο και ταιριάζει πολύ με τηγανητές πατάτες.

Υλικά

4 σνίτσελ χοιρινά
2αυγά
100 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι
αλέυρι
φρυγανιά αλεσμένη
σπορέλαιο

Για την σάλτσα
4 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
4 μανιτάρια πορτομπέλο ή όποια άλλα θέλουμε σε φέτες
2 κύβους βοδινό
1 ποτήρι νερό
λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 κουταλιές αλεύρι σε 1/2 ποτήρι νερό αραιωμένο και σουρωμένο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα σνίτσελ μας που είναι καλά χτυπημένα και λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε μέσα στο αλεύρι να πάει παντού.

  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και μετά το αλεύρωμα τα βουτάμε καλά μέσα να βραχούνε παντού.

  • Σειρά έχει η φρυγανιά που περνάμε τα σνίτσελ μας μέσα να πάει παντού και να σκεπαστεί καλά το αυγό με γάλα.

  • Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο στο τηγάνι μας και αφού ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές.

  • Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

  • Τσιγαρίζουμε 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, προσθέτουμε 4 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα, σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα και 2 κύβους βοδινό. Βράζουμε για 15 λεπτά και δένουμε με 2 κουταλιές αλεύρι ανακατεμένο σε μισό ποτήρι νερό και στραγγισμένο σε σουρωτήρι...Παίρνει μία βράση και το κατεβάζουμε από την φωτιά.