
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα Γιαουρτλού
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα Γιαουρτλού
Tης φίλης Reggina Filippou , ευχαριστούμε!
Υπέροχο φαγητό , παραδοσιακό.
Κιμάς με σάλτσα, μπόλικο κύμινο και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
Για τα σουτζουκάκια :
1 κιλό κιμά ανάμικτο, μοσχάρι και χοιρινό
3 φέτες ψωμί μουσκεμένες και στιμένες
2 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
πιπέρι
μπόλικο κύμινο
λάδι
Για την σάλτσα:
λάδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
κύμινο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
2 τριμμένες ντομάτες
λίγο νερό
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Για το γιαουρτλού:
2 γιαούρτια στραγγιστά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
λίγο λάδι
πάπρικα καυτερή(προαιρετικά)
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε τον κιμά μας και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα ροδίζουμε στο γκριλ του φούρνου μας από 10 λεπτά κάθε πλευρά.

Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας και μόλις δέσει τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια να πάρουν μία βράση.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γιαουρτλού και το σερβίρουμε πάνω από τα σουτζουκάκια μας. Καλή απόλαυση!






















