Σουτζουκάκια Σμυρνέικα Γιαουρτλού

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα Γιαουρτλού

Tης φίλης Reggina Filippou , ευχαριστούμε!

Υπέροχο φαγητό , παραδοσιακό.

Κιμάς με σάλτσα, μπόλικο κύμινο και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια :
1 κιλό κιμά ανάμικτο, μοσχάρι και χοιρινό
3 φέτες ψωμί μουσκεμένες και στιμένες
2 αυγά
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
πιπέρι
μπόλικο κύμινο
λάδι

Για την σάλτσα:
λάδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
κύμινο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
2 τριμμένες ντομάτες
λίγο νερό
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Για το γιαουρτλού:
2 γιαούρτια στραγγιστά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
αλάτι
λίγο λάδι
πάπρικα καυτερή(προαιρετικά)

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε τον κιμά μας και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα ροδίζουμε στο γκριλ του φούρνου μας από 10 λεπτά κάθε πλευρά.

  • Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας και μόλις δέσει τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια να πάρουν μία βράση.

  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το γιαουρτλού και το σερβίρουμε πάνω από τα σουτζουκάκια μας. Καλή απόλαυση!