
Σούπα μοσχάρι με λαχανικά (βραστό)
Σούπα μοσχάρι με λαχανικά (βραστό).
Η σούπα αυτή είναι ιδανική για κρύες ημέρες και για ένα δείπνο πιο ελαφρύ.
Μοασχάρι μαλακό ποντίκι ή χτένι ή και λαιμό με πολλά λαχανικά ανάλογα τι σας αρέσει.
1 κιλό κρέας μοσχαρίσο κομμένο σε μερίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποντίκι αν το θέλουμε πολύ μαλακό, λαιμό ή ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλικομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα σε ροδέλες
3 πατέτες σε κυβάκια
2 πράσα σε ροδέλες
250γρ κοκλοκύθα κίτρινη άν έχουμε σε κύβους
1 κολοκυθάκι σε κύβους
3 ντομάτες μαλακές περασμένες στον τρίφτη
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο καπνιστό
1 κουταλάκι κουρκουμά
νερό να σκεπαστεί καλά το κρέας και ελαιόλαδο.
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε και ξαφρίζουμε το κρέας, το βράζουμε έως να μαλακώσει , στην χύτρα 30 λεπτά και στην κατσαρόλα 60 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και το λάδι και βράζουμε στην χύτρα άλλα 15 λεπτά ή στην απλή κατσαρόλα 30 λεπτά ακόμα.

Βλέπουμε το κρέας αν έχει μαλακώσει καλά και αφήνουμε λίγο να τραβήξει πριν σερβίρουμε. Η κολοκύθα του δίνει μία φίνα γεύση.

Καλή απόλαυση!






















