Σπαλομπριζόλες χοιρινές κομμάτι στον φούρνο

Σπαλομπριζόλες χοιρινές κομμάτι στον φούρνο

Σπαλομπριζόλες, πολύ ωραίο κρέας ψημένο στον φούρνο.

Κατάλληλο για γιορτινό τραπέζι η Κυριακάτικο.

Αν δεν χωράει το κομμάτι μας σε γάστρα και να κλείσει καλά το καπάκι το τοποθετούμε σε βαθύ ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος πρώτα και κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Το ψήσιμο ανάλογα με τα κιλά του κομματιού.

2 κιλά, 2 ώρες… 3 κιλά κρέας 3 ώρες στον φούρνο.

Υλικά

1 κομμάτι μονοκόμματο σπαλομπριζόλες χοιρινές
εδώ είναι 8 μπριζόλες 3 κιλά
μουστάρδα
μπαλσαμική κρέμα ξυδιού ότι έχουμε, εδώ έχει ρόδι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σκόνη ή σε σκελίδες μπηγμένες μέσα στο κρέας
ρίγανη
νερό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε το κομμάτι μας.

  • Το περνάμε με όλα τα υλικά μας.

  • Τοποθετούμε στην γάστρα η στο ταψί καλά κλεισμένο από πάνω με χαρτί ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο. Νερό βάζουμε στην αρχή ενάμιση ποτήρι και στην συνέχεια ανά ώρα το κοιτάμε μήπως χρειαστεί λίγο γιατί θέλουμε να έχει και λίγο ζουμάκι.

  • Ψήνουμε σε αντιστάσεις 200 βαθμούς ανάλογα το βάρος.
    εδώ 3 κιλά, 3 ώρες ψήσιμο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου να πάρει περισσότερο χρώμα.

  • Καλή απόλαυση!

  • Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει. Εδώ με πατάτες φούρνου.

  • Καλή απόλαυση!