
Σπανακοτυρόπιτα τεμπέλικη
Σπανακοτυρόπιτα τεμπέλικη
με έτοιμο φύλλο για πίτες ή με δύο φύλλα σφολιάτας, ένα πάνω , ένα κάτω, γέμιση η ίδια.
Όταν βαριέσαι να ανοίξεις φύλλο μια χαρά και νόστιμη είναι και πιο εύκολη φυσικά..
Μπορούμε να βάλουμε και όποια άλλη γέμιση θέλουμε.
1 πακέτο φύλλο πίτας χονδρό με λάδι 750γρ
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ τυρί φέτα
λίγο άνηθο
ελαιόλαδο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι μας αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και ρίχνουμε το σπανάκι μέσα με 1/2 ποτήρι νερό , το αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10 λεπτά.

Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα μας.

Λαδώνουμε το ταψί μας 30εκ και ανά δύο λαδωμένα φύλλα βάζουμε την γέμιση μας μέχρι να τελειώσει και βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα από πάνω.

Σουρώνουμε το ζουμί που περίσσεψε από το σοταρισμένο σπανάκι , χτυπάμε τα 2 αυγά και 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο και το απλώνουμε όλο αυτό από πάνω αφού έχουμε χαράξει απαλά την πίτα μας.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Εδώ με σφολιάτα.






















