Σπανακοτυρόπιτα τεμπέλικη

Σπανακοτυρόπιτα τεμπέλικη

με έτοιμο φύλλο για πίτες ή με δύο φύλλα σφολιάτας, ένα πάνω , ένα κάτω, γέμιση η ίδια.

Όταν βαριέσαι να ανοίξεις φύλλο μια χαρά και νόστιμη είναι και πιο εύκολη φυσικά..

Μπορούμε να βάλουμε και όποια άλλη γέμιση θέλουμε.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο πίτας χονδρό με λάδι 750γρ
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ τυρί φέτα
λίγο άνηθο
ελαιόλαδο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι μας αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο.

  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας και ρίχνουμε το σπανάκι μέσα με 1/2 ποτήρι νερό , το αλάτι και πιπέρι και βράζουμε 10 λεπτά.

  • Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα μας.

  • Λαδώνουμε το ταψί μας 30εκ και ανά δύο λαδωμένα φύλλα βάζουμε την γέμιση μας μέχρι να τελειώσει και βάζουμε τα δύο τελευταία φύλλα από πάνω.

  • Σουρώνουμε το ζουμί που περίσσεψε από το σοταρισμένο σπανάκι , χτυπάμε τα 2 αυγά και 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο και το απλώνουμε όλο αυτό από πάνω αφού έχουμε χαράξει απαλά την πίτα μας.

  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

  • Εδώ με σφολιάτα.