Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι καλαμποκιού

Σπανακοτυρόπιτα αλλιώς!

Υπέροχη, νόστιμη, εύκολη με καλαμποκάλευρο πασπαλισμένο κάτω και επάνω από το σπανάκι.

Κάνει μία κρούστα φανταστική και είναι σαν να έχει φύλλο η πίτα μας επάνω και κάτω.

Μοιάζει με πίτα αλλά και με σουφλέ στην γεύση.

Για ταψί 30 εκ.

Υλικά

1.5 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο λίγο για το τσιγάρισμα και λίγο ακόμη για από επάνω
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
6 αυγά, στο 1 κιλό σπανάκι 4 αυγά
150 γρ τραχανά
300 γρ τυρί φέτα τριμμένη
3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για κάτω
3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για από πάνω

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε το σπανάκι μας και αφήνουμε να στραγγίσει.

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί τελείως με το αλατοπίπερο και το νερό. Βάζουμε και τον άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά.

  • Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ανακατεύουμε γρήγορα μέσα τα αυγά.

  • Ανακατεύουμε μέσα και τον τραχανά.

  • Προσθέτουμε την φέτα.

  • Ανακατεύουμε καλά.

  • Λαδώνουμε το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο να πάει παντού.

  • Αδειάζουμε το σπανάκι στο ταψί , πασπαλίζουμε με τις άλλες 3 κουταλιές καλαμποκάλευρο. Πατάμε λίγο με τα χέρια να υγραθεί και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

  • ψήνουμε σε αντίσταση ή αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανάλογα τον φούρνο, θέλουμε να πάρει λίγο χρώμα η πίτα μας.

  • Καλή απόλαυση!