
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με αλεύρι καλαμποκιού
Σπανακοτυρόπιτα αλλιώς!
Υπέροχη, νόστιμη, εύκολη με καλαμποκάλευρο πασπαλισμένο κάτω και επάνω από το σπανάκι.
Κάνει μία κρούστα φανταστική και είναι σαν να έχει φύλλο η πίτα μας επάνω και κάτω.
Μοιάζει με πίτα αλλά και με σουφλέ στην γεύση.
Για ταψί 30 εκ.
1.5 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια κομμένα σε φέτες
ελαιόλαδο λίγο για το τσιγάρισμα και λίγο ακόμη για από επάνω
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
6 αυγά, στο 1 κιλό σπανάκι 4 αυγά
150 γρ τραχανά
300 γρ τυρί φέτα τριμμένη
3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για κάτω
3 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο για από πάνω
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε το σπανάκι μας και αφήνουμε να στραγγίσει.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί τελείως με το αλατοπίπερο και το νερό. Βάζουμε και τον άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ανακατεύουμε γρήγορα μέσα τα αυγά.

Ανακατεύουμε μέσα και τον τραχανά.

Προσθέτουμε την φέτα.

Ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψί μας και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο να πάει παντού.

Αδειάζουμε το σπανάκι στο ταψί , πασπαλίζουμε με τις άλλες 3 κουταλιές καλαμποκάλευρο. Πατάμε λίγο με τα χέρια να υγραθεί και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

ψήνουμε σε αντίσταση ή αέρα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανάλογα τον φούρνο, θέλουμε να πάρει λίγο χρώμα η πίτα μας.

Καλή απόλαυση!






















