
Σπανακόπιτα με τυρί και ζύμη σαν κουρού, εύκολη
Σπανακόπιτα με τυρί και ζύμη σαν κουρού, εύκολη
με δύο βουτυρωμένα φύλλα, την συνταγή για την ζύμη θα βρείτε εδώ…
Σπανάκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κατεψυγμένο φύλλο φύλλο κατευθείαν από την κατάψυξη ή φρέσκο κομμένο στυμμένο με τα χέρια.
Πολύ ελαφριά και νόστιμη η πίτα αυτή χωρίς να χρειάζεται να παιδευτούμε ανοίγοντας φύλλα.
Για πρασοτυρόπιτα ακολουθούμε τα ίδια βήματα μόνο που αντί για σπανάκι θα χρησιμοποιήσουμε 1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες.
Για την ζύμη
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι γεμάτο
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει
μαργαρίνη σοφτ για το άλειμμα
για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
άνηθο αν θέλουμε
300γρ τυρί φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
από πάνω 2 αυγά χτυπημένα με 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Φτιάχνουμε την ζύμη μας την διαδικασία θα την βρείτε επάνω στην παραπομπή που λέει ......εδώ...

Ανοίγουμε το κάτω φύλλο όπως γράφουμε στην συνταγή της παραπομπής επάνω, προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τυρί φέτα.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο αρκετά ανοιγμένο φύλλο να κάνει ζάρες.

Χτυπάμε τα 2 αυγά με το ελαιόλαδο και περνάμε από πάνω την σπανακόπιτα μας. Εάν δεν θέλουμε να βάλουμε αυγά αλείφουμε μόνο με λάδι, εμένα μου αρέσει γυαλιστερή.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 1 ώρα περίπου.

'Ετοιμη η σπανακόπιτα μας!

Μπορείτε να την κάνετε και χωρίς τυρί και αυγά από πάνω και έτσι έχετε μία νηστίσιμη σπανακόπιτα.

Πρασοτυρόπιτα.

Καλή απόλαυση!






















