Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανακόρυζο με αυγολέμονο,

διαφορετικό όπως το έκανε η μαμά  μου στα Πετρωτά, Έβρου.

Αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια και το μαγειρεύω συχνά.

Μοιάζει με φρικασέ χωρίς κρέας.

Πολύ νόστιμο!

Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
νερό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
ελαιόλαδο
150γρ ρύζι Καρολίνα. 3/4 κούπας
2 αυγά φρέσκα
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί. Το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά. Αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά.

  • Προσθέτουμε το ρύζι μας και αφήνουμε να βράσει ακόμη 15 λεπτά.

  • Αποσύρουμε από την φωτιά και μετά από 5 λεπτά χτυπάμε τα αυγά μας με τον χυμό λεμόνι και προσθέτουμε στο φαγητό μας αφού ανακατεύουμε γρήγορα.

  • Καλή απόλαυση!

Εικόνες