
Σπανακόρυζο με αυγολέμονο
Σπανακόρυζο με αυγολέμονο,
διαφορετικό όπως το έκανε η μαμά μου στα Πετρωτά, Έβρου.
Αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια και το μαγειρεύω συχνά.
Μοιάζει με φρικασέ χωρίς κρέας.
Πολύ νόστιμο!
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
νερό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
ελαιόλαδο
150γρ ρύζι Καρολίνα. 3/4 κούπας
2 αυγά φρέσκα
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί. Το σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά. Αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι μας και αφήνουμε να βράσει ακόμη 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από την φωτιά και μετά από 5 λεπτά χτυπάμε τα αυγά μας με τον χυμό λεμόνι και προσθέτουμε στο φαγητό μας αφού ανακατεύουμε γρήγορα.

Καλή απόλαυση!

























