Σπετζοφάι με συνοδεία πιλαφιού

Σπετζοφάι με συνοδεία πιλαφιού,

λουκάνικα χωριάτικα, ντομάτα , πιπεριά, λίγο τσίλι…

Ζουμερό φαγητό , πικάντικο με αρκετές πιπεριές και ντομάτες.

Τρώγεται σκέτο ή με πατάτες τηγανιτές, ρύζι κλπ.

Υλικά

4 με 6 λουκάνικα χωριάτικα μισοψημένα από πριν στο γκριλ ή στο τηγάνι
4 ντομάτες ώριμες
8 πιπεριές (και πράσινες και κόκκινες)
αν θέλετε βάζετε και καυτερή πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
πάπρικα τσίλι, όσο νομίζετε
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γεμάτο πελτέ ντομάτας
λίγο νερό
ρύζι κίτρινο για πιλάφι ή όποιο άλλο θέλουμε

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα λουκάνικα μας, εγώ τα είχα στην κατάψυξη έτοιμα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι βαθύ ή μικρή γάστρα.

  • Προσθέτουμε τα υλικά μας , τις ντομάτες και τις πιπεριές σε όχι πολύ λεπτά κομμάτια και τα υπόλοιπα.

  • Προσθέτουμε λίγο νερό, 1 ποτήρι περίπου και βάζουμε σκεπασμένο στον ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να χυλώσει λίγο η σάλτσα μας.

  • Καλή απόλαυση!