
Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα
Με ψημένη κολοκύθα, ζάχαρη και μπόλικη κανέλα…
Αν παραλείψουμε τα αυγά και το γάλα εβαπορέ μπορεί να φαγωθεί και στην νηστεία.
Υλικά για την γέμιση
2 κιλά κολοκύθα ολόκληρη
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά (προαιρετικά) για να δέσει η γέμιση
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή νερό
1/2 ποτηρι σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 πακέτα φύλλα κρούστας για πίτα
ελαιόλαδο για από πάνω 1/2 φλυτζάνι
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Πλένουμε την κολοκύθα μας από έξω , την κόβουμε στην μέση. αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα και την κόβουμε μακρόστενα στην μέση.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά μέχρι να μπαίνει άνετα το πιρούνι στην ψίχα.

Την αδειάζουμε με κουτάλι αφού έχει κρυώσει σε μία λεκανίτσα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένας πουρές. Αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι μέσα.

Βάζουμε σε 2 φύλλα κρούστας 4 κουταλιές σούπας γέμιση και ρολάρουμε σε μπαστούνι.

Επειδή δεν ήθελα να στριμωχτεί η πίτα και δεν ψηθεί καλά, τα υπόλοιπα ρολά με την γέμιση τα έψησα έτσι σαν μπαστούνια σε άλλο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 45 με 50 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε!






















