Στριφτή γλυκιά κολοκυθόπιτα

Με ψημένη κολοκύθα, ζάχαρη και μπόλικη κανέλα…

Αν παραλείψουμε τα αυγά και το γάλα εβαπορέ μπορεί να φαγωθεί και στην νηστεία.

Υλικά

Υλικά για την γέμιση
2 κιλά κολοκύθα ολόκληρη
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά (προαιρετικά) για να δέσει η γέμιση
4 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή νερό
1/2 ποτηρι σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 πακέτα φύλλα κρούστας για πίτα
ελαιόλαδο για από πάνω 1/2 φλυτζάνι
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες
  • Πλένουμε την κολοκύθα μας από έξω , την κόβουμε στην μέση. αδειάζουμε τα σπόρια από μέσα και την κόβουμε μακρόστενα στην μέση.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά μέχρι να μπαίνει άνετα το πιρούνι στην ψίχα.

  • Την αδειάζουμε με κουτάλι αφού έχει κρυώσει σε μία λεκανίτσα.

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένας πουρές. Αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο το σιμιγδάλι μέσα.

  • Βάζουμε σε 2 φύλλα κρούστας 4 κουταλιές σούπας γέμιση και ρολάρουμε σε μπαστούνι.

  • Επειδή δεν ήθελα να στριμωχτεί η πίτα και δεν ψηθεί καλά, τα υπόλοιπα ρολά με την γέμιση τα έψησα έτσι σαν μπαστούνια σε άλλο ταψί.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 45 με 50 λεπτά.

  • Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε!