Στρούντελ μήλου με φύλλα κρούστας

Στρούντελ μήλου με φύλλα κρούστας

της φίλης Matia Alvanou, μέλος της Ομάδας μας,

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

6 φύλλα κρούστας
100γρ βούτυρο για τα φύλλα
50 γρ βούτυρο για τα μήλα
5 μήλα μεγάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
Χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ξύσμα
Σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
1 κουταλιά κανέλα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Φτιάχνουμε πρώτα τα μήλα για να κρυώσουν καλά.
    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνω τα μήλα που τα έχω κόψει σε καρέ, ρίχνω τη ζάχαρη το λεμόνι το ξύσμα και την κανέλα στο τέλος.
    Τα αφήνω 5 λεπτά να ψηθούν ελάχιστα και να μελώσουν. Όχι να λιώσουν!
    Αφού κρυώσουν ρίχνω και τις σταφίδες.

  • Βουτυρώνω ένα ένα τα φύλλα και απλώνω το μείγμα. Διπλωνω το στρούντελ πιάνοντας δυο δύο τα φύλλα. Δύο φύλλα και δίπλωμά. Όταν διπλώσω τα τελευταία το αναποδογυρίζω, το βουτυρώνω από πάνω και το χαράζω..

  • Το ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. 40 με 45 λεπτά περίπου.

  • Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!