
Σύκο, γλυκό κουταλιού
Σύκο, γλυκό κουταλιού.
Με πράσινα άγουρα ακόμα σύκα.
Ένα υπέροχο γλυκό που μπαίνει επάνω σε τάρτες,
τρώγεται και με παγωτό κρέμα και φυσικά και σκέτο.
Έχει λίγη δουλίτσα αυτό το γλυκό αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
1 κιλό σύκα πράσινα
1και 1/2 κιλό ζάχαρη
1 και 1/2 κιλό νερό
100γρ γλυκόζη
χυμό από 1 λεμόνι μικρό
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κόβουμε τα κοτσανάκια από τα και λίγο από μπροστά να κάνει ένα βαθούλωμα. Πλένουμε καλά τα σύκα και τα τρυπάμε με ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάθετα και οριζόντια από την μία πλευρά στην άλλη. Τα βράζουμε σε νερό για 15 λεπτά, σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 15 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την ίδια διαδικασία. Τα σουρώνουμε και τα στύβουμε ένα ένα με το χέρι να βγει όλο το νερό τους.

Τα σουρώνουμε και τα στύβουμε ένα ένα με το χέρι να βγει όλο το νερό τους.

Ετοιμάζουμε τα υλικά του σιροπιού και βράζουμε για 15 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα σύκα να βράσουν για 20 λεπτά, τα σύκα θα ξαναφουσκώσουν και θα πάρουν πάλι το σχήμα τους, εάν έχει δέσει το σιρόπι τα αφήνουμε μέσα αλλιώς τα σουρώνουμε και βράζουμε σκέτο το σιρόπι μέχρι να δέσει και ξαναβάζουμε μέσα τα σύκα. Για να δούμε αν έδεσε το σιρόπι ρίχνουμε μία σταγόνα σε πιατάκι και αν μείνει κόμπος είναι έτοιμο.

Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα μόλις κρυώσει και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό σκοτεινό μέρος.

Καλή απόλαυση!





















