
Σύκο ρετσέλι, γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα
Σύκο ρετσέλι, γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα.
Αυτή η μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φτιάχνεται με τα ώριμα σύκα , τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβριο.
Τα συγκεκριμένα είναι από την συκιά μας στην Θάσο.
1 κιλό ώριμα σύκα
500γρ ζάχαρη
200γρ νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τα σύκα μας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν 15 λεπτά.

1 κιλό ώριμα σύκα καλά πλυμένα, 500γρ ζάχαρη, 200γρ νερό, τα τοποθετούμε όλα σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Βράζουμε για 50 λεπτά περίπου και χαμηλώνουμε την φωτιά για να δέσει η μαρμελάδα.

Ξύνουμε που και που τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα μας να μην κολλήσει η μαρμελάδα. Προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και 1 βανίλια και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας. Τρώγεται και σαν γλυκό κουταλιού.





















