Τάρτα αλμυρή, Γερμανική , κρεμμυδόταρτα, παραδοσιακή

Γερμανική τάρτα αλμυρή, κρεμμυδόταρτα παραδοσιακή,

Με μπόλικα κρεμμύδια σοταρισμένα, μπείκον, κύμινο.

Απολαύστε την με παγωμένη μπύρα.

Υλικά

Υλικά Για Την Ζύμη
250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
μισό κουταλάκι αλάτι
65γρ γάλα
320γρ αλεύρι

Υλικά Για Την Γέμιση
500γρ κρεμμύδια ξερά
10 φέτες μπείκον
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες τυρί κρέμα
μισό ποτήρι γάλα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
150 γρ τριμμένο τυρί κίτρινο ή παρμεζάνα

Οδηγίες
  • Ζυμώνουμε την ζύμη μας. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε και 10 φέτες μπείκον και τα σοτάρουμε κι αυτά , να μην πάρουν χρώμα όπως τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε μέσα 2 αυγά, 2 κουταλιές γεμάτες τυρί κρέμα, μισό ποτήρι γάλα,αλάτι, πιπέρι και κύμινο, αδειάζουμε το μείγμα επάνω από το ζυμάρι και πασπαλίζουμε με 150 γρ τριμμένο τυρί κίτρινο.

  • Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30 με 45 λεπτά να πάρει χρώμα και η ζύμη και από πάνω η γέμιση. Απολαύστε την με παγωμένη μπύρα.