
Τάρτα αλμυρή, Γερμανική , κρεμμυδόταρτα, παραδοσιακή
Γερμανική τάρτα αλμυρή, κρεμμυδόταρτα παραδοσιακή,
Με μπόλικα κρεμμύδια σοταρισμένα, μπείκον, κύμινο.
Απολαύστε την με παγωμένη μπύρα.
Υλικά Για Την Ζύμη
250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
μισό κουταλάκι αλάτι
65γρ γάλα
320γρ αλεύρι
Υλικά Για Την Γέμιση
500γρ κρεμμύδια ξερά
10 φέτες μπείκον
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες τυρί κρέμα
μισό ποτήρι γάλα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
150 γρ τριμμένο τυρί κίτρινο ή παρμεζάνα

Ζυμώνουμε την ζύμη μας. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε και 10 φέτες μπείκον και τα σοτάρουμε κι αυτά , να μην πάρουν χρώμα όπως τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε μέσα 2 αυγά, 2 κουταλιές γεμάτες τυρί κρέμα, μισό ποτήρι γάλα,αλάτι, πιπέρι και κύμινο, αδειάζουμε το μείγμα επάνω από το ζυμάρι και πασπαλίζουμε με 150 γρ τριμμένο τυρί κίτρινο.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 30 με 45 λεπτά να πάρει χρώμα και η ζύμη και από πάνω η γέμιση. Απολαύστε την με παγωμένη μπύρα.





















