
Τάρτα αλμυρή με κρεμμύδια και μπέικον
Τάρτα αλμυρή με κρεμμύδια και μπέικον
Υπέροχη γερμανική παραδοσιακή τάρτα, Zwiebelkuchen.
Με πολύ ωραία ζύμη αλμυρή μπριζέ, μπόλικα κρεμμύδια, καπνιστό μπέικον.
Τρώγεται σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως γεύμα με πράσινη σαλάτα και κρύα μπύρα.
Επάνω στην υπέροχη ζύμη φυσικά μπορούμε να βάλουμε ότι γέμιση μας αρέσει.
Όπως κοτόπουλο με μανιτάρια, σπανάκι με τυριά, πράσο κλπ.
Για φόρμα 26 εκ αποσπώμενη.
Υλικά Για Την Ζύμη
125γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
μισό κουταλάκι αλάτι
2 με 3 κουταλιές σούπας κρύο νερό (αν χρειαστεί)
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση
750γρ κρεμμύδια κόκκινα χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
250γρ μπέικον καπνιστό κομμάτι
2 αυγά
200γρ γιαούρτι στραγγιστό 10%
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
λίγο μοσχοκάρυδο
μία χούφτα γεμάτη τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αυγά και το αλάτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε όσο γίνεται με το μίξερ και μετά ζυμώνουμε με το χέρι. Αν δούμε ότι δεν απορροφάται το αλεύρι προσθέτουμε και το νερό να γίνει μία λεία ζύμη.

Βάζουμε την ζύμη σκεπασμένη με σελοφαν στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Έχουμε καθαρίσει και κόψει τα κρεμμύδια μας και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λίγο λαδάκι και ξεκινάμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούμε τελείως και πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά.

Κόβουμε σε μικρούς κύβους το μπέικον .

Το σοτάρουμε χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ροδίσει χωρίς λάδι να πάρει χρώμα.

Αφού μαραθούν καλά τα κρεμμύδια προσθέτουμε και το τραγανό μπέικον, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Ανακατεύουμε μέσα τα αυγά, το γιαούρτι και το αλεύρι.

Ετοιμάζουμε και την φόρμα μας με χαρτί ψησίματος από κάτω και βούτυρο στα πλαινά.

Στρώνουμε με το χέρι την ζύμη στην φόρμα ή το ανοίγουμε με πλάστη αν έσφιξε πολύ.

αδειάζουμε στην φόρμα την γέμιση και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 45 με 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Στην κάτω σχάρα για να είμαστε σίγουροι ότι θα ψηθεί καλά η ζύμη. Αν δεν πάρει πολύ χρώμα στο τέλος ψήνουμε λίγο ακόμη στους 200 βαθμούς 5 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσει λίγο βγάζουμε από την φόρμα.

Καλή απόλαυση!

Τρώγεται ζεστή και κρύα!






















