
Τάρτα γιαουρτιού με φράουλες χωρίς ζύμη
Τάρτα γιαουρτιού με φράουλες χωρίς ζύμη
Ένα ιδιαίτερο γερμανικό Cheesecake – Τσιζκέικ.
Κέσεκούχεν, Kaesekuchen, χωρίς βάση ζύμης.
Ψητή σιμιγδαλόκρεμα γιαουρτιού με φράουλες μέσα και έξω.
Γίνεται και πολύ ωραίο με ροδάκινα ή βερίκοκα κομπόστα.
Εμένα μου αρέσουν οι γερμανικές γεύσεις. Δεν είναι πολύ γλυκό , έχει γεύση γιαουρτιού και φράουλας και είναι αφράτο.
Δοκιμάστε το!
6 αυγά χωρισμένα
300γρ ζάχαρη
100gr λιωμένο βούτυρο
180γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 καψουλάκια βανίλια
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
10γρ μπείκιν πάουντερ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ολόπαχο
250γρ φράουλες σε κομματάκια
Για επάνω
200γρ φράουλες για ντεκόρ
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψουν τους κρόκους, την ζάχαρη, βούτυρο, βανίλιες, ξύσμα. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το σιμιγδάλι και αφήνουμε 2 λεπτά να τραβήξει. Βάζουμε και το μπείκιν και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Ενώνουμε απαλά και λίγη λίγη την μαρέγκα με μία σπάτουλα.

Ανακατεύουμε απαλά μέσα τις κομμένες φράουλες (στεγνωμένες σε πετσέτα).

Βάζουμε στον πάτο μίας διασπώμενης φόρμας 26 εκ. χαρτί ψησίματος.
Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντίσταση στην δεύτερη σχάρα από κάτω για 1 ώρα. Θα σκουρύνει αρκετά, δεν μας πειράζει το θέλουμε για να ψηθεί καλά απ έξω.
Επίσης όταν το βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι και λίγο τρεμουλιαστό, έτσι πρέπει, θα σφίξει μετά όσο θα κρυώνει.
Βγάζουμε την τάρτα μας από την φόρμα αφού έχει κρυώσει καλά. Προτιμότερο είναι να φτιαχτεί από το βράδυ. Πασπαλίζουμε με άχνη,

Διακοσμούμε με τις φράουλες μας.

Καλή απόλαυση!

























