
Τάρτα κραμπλ, crumble με μήλα και κανέλα
Τάρτα Κραμπλ, crumble με μήλα και κανέλα
Πολύ νόστιμη τάρτα σαν μηλόπιτα μόνο με κραμπλ, crumble από πάνω.
Με μπόλικη κανέλα.
Αν μας αρέσουν οι σταφίδες μπορούμε να προσθέσουμε μία χούφτα.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα και άλλα φρούτα ανάλογα με την εποχή τους.
Αχλάδια, ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, λίγες μπανάνες μέσα.
Πολύ εύκολη να γίνει με υπέροχη γεύση μήλο και κανέλα.
Για την ζύμη crumble
150γρ ζάχαρη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
200γρ κρύο βούτυρο σε κομματάκια
10 μήλα κομμένα σε φέτες
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια κανέλα
3 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
1 ταψί βουτυρωμένο 28 εκ.
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα μας. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ 28 εκ.

Προσθέτουμε την κανέλα, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.

Κόβουμε το κρύο βούτυρο μας σε κομμάτια.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μπολ και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ανακατευτούν ελαφρά.

Με το χέρι ζυμώνουμε την ζύμη θέλουμε να είναι με γρομπαλάκια και όχι λεία.
Αν δούμε ότι γίνεται μαλακιά και δεν γίνονται μπαλάκια βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι.
Θρυμματίζουμε το κραμπλ επάνω από τα μήλα να πάνε παντού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά να κάνει μία ωραία κρούστα από πάνω.

Τρώγεται το γλυκό μας και ζεστό και κρύο. Καλή απόλαυση!






















