
Τάρτα με δαμάσκηνα γερμανική με κράμπλ
Τάρτα με δαμάσκηνα παραδοσιακή γερμανική με κραμπλ από πάνω.
Τραγανή από επάνω και ζουμερή από μέσα.
Με υπέροχη ζύμη και σούπερ τραγανά crumble και νόστιμα δαμάσκηνα!
Υλικά Για Την Ζύμη
175γρ βούτυρο η μαργαρίνη
150γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
400γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ 20γρ
Υλικά Για Την Γέμιση
2 κιλά δαμάσκηνα
4 κουταλιές καστανή ζάχαρη
κανέλα κατά βούληση
Υλικά Για Το Κράμπλ
250γρ αλεύρι
125 ζάχαρη
150 βούτυρο η μαργαρίνη κρύο (το κόβουμε σε κομματάκια)
2 βανίλιες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε στο μίξερ και βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη στο ψυγείο. Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε 2 κιλά δαμάσκηνα και τα κόβουμε στην μέση. Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί (εγώ το έκανα στο τετράγωνο του φούρνου) αν κολλάει αλευρώνουμε λίγο τα χέρια και τοποθετούμε τα μισά δαμάσκηνα μας όρθια στο ταψί μας, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.

Χτυπάμε τα υλικά για την τριφτή ζύμη (κράμπλ), να γίνει κομματάκια τριφτά. Χτυπάμε όσο γίνεται στο μίξερ και μετά ανακατεύουμε στο χέρι.
Απλώνουμε την τριφτή ζύμη επάνω από τα δαμάσκηνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 50 με 60 λεπτά. Σηκώστε με ένα πιρούνι την άκρη της ζύμης να δείτε αν ψήθηκε από κάτω.
Σερβίρουμε ζεστή με παγωτό βανίλια ή κρύα με σαντιγί.

Καλή απόλαυση!






















