Τάρτα φρούτων της Chrissi Goutzeri

Τάρτα φρούτων της φίλης Chrissi Goutzeri.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Υλικά Για Το Παντεσπάνι
5 αυγά
300γρ ζάχαρη
300γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό
4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο

Υλικά Για Την Γέμιση
1 φακελάκι κρέμα βανίλια για βράσιμο
½ λίτρο γάλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
φρούτα της αρεσκείας μας φρέσκα ή και σε κονσέρβα
μαρμελάδα για επάνω από το παντεσπάνι
2 φακελάκια ζελέ διάφανο γερμανικό ή ζελέ κανονικό φρούτων το μισό της συσκευασίας

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά και δυνατά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε και το μπείκιν μαζί και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το λάδι και χτυπάμε ακόμη λίγο το χυλό. Σε μακρόστενο βαθύ ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το χυλό μέσα, ισιώνουμε και βάζουμε να ψηθεί στους 170°C για 20 με 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ομοιόμορφα.

  • Περνάμε την μαρμελάδα επάνω από το παντεσπάνι , χτυπάμε την κρέμα μας με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε επάνω από την μαρμελάδα.

  • Απλώνουμε επάνω τα λεπτοκομμένα φρούτα μας, φρέσκα ή σε κονσέρβα. Έχουμε ετοιμάσει το ζελέ μας από πιο πριν και μόλις αρχίσει και πήζει το περνάμε με πινέλο επάνω από τα φρούτα. Βάζουμε την τάρτα μας για 1 με 2 ώρες στο ψυγείο.

  • Καλή απόλαυση!