
Τανωμένος Σουρβάς Ποντιακός της Γιαννούλας Αλεξιάδου
Τανωμένος Σουρβάς Ποντιακός της φίλης Γιαννούλας Αλεξιάδου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά
500γρ κορκότο (σπασμένο, αποφλοιωμένο σιτάρι)
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
3 κουταλιές της σούπας ξερός δυόσμος
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Βράζουμε το κορκότο σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Σε μπρίκι καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε τον δυόσμο,και το περιχύνουμε στην κατσαρόλα. Όταν χλιαρίνει το φαγητό παίρνουμε ζουμί με την κουτάλα και διαλύουμε το γιαούρτι σε άλλο μπολ και μετά το ενσωματώνουμε στην κατσαρολα.

Ταιριάζει πολύ με τυρόπιτα ή ποντιακά πισία.






















