
Ταχινόπιτες Κυπριακές της Φλώρας Χρίστου
Ταχινόπιτες Κυπριακές της φίλης Φλώρας Χρίστου.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Για την ζύμη
500γρ αλεύρι δυνατό
2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 νεροπότηρο καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκό κανέλα
1/2 κουταλάκι μαστίχα
1 κουταλάκι μαχλέπι
1 και 1/2 νεροπότηρο χλιαρό νερό
Για την γέμιση
350γρ ταχίνι
1 και 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη καστανή
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μας και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα. Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε την ζύμη σε 16 κομμάτια. Ανοίγουμε φύλλα μακρόστενα και βάζουμε από μία κουταλιά σούπας γέμιση.

Διπλώνουμε τα 2/3 και σκεπάζουμε με το 1/3 της ζύμης. Τεντώνουμε όσο μπορούμε το γεμιστό κορδόνι μας και το διπλώνουμε στα δύο.

Στρίβουμε το κορδόνι μας που το έχουμε τραβήξει πάλι και κάνουμε από τις άκρες του αντίθετα σαλιγκάρια και καπακώνουμε το ένα σαλιγκάρι επάνω στο άλλο σαλιγκάρι κάθε κορδονιού. Το πατάμε με την παλάμη μας.

Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο. Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή απόλαυση!






















