Τα Τσουρέκια της Hélène Chatzidimitriou-Rommes‎

Τα Τσουρέκια της φίλης Hélène Chatzidimitriou-Rommes. ‎

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

Για να πιάσουμε την μαγιά
40 γρ μαγια φρέσκια
100 ml χλιαρό νερό
130 γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
380 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο (αγελαδινό)
370 ml γάλα
12-14 γρ μαχλέπι σε σκόνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1800γρ αλεύρι περίπου σκληρό για τσουρέκι
1 αυγό για άλειμμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πιάνουμε την μαγιά ανακατεύοντας καλά με το το νερό χλιαρό και το αλεύρι και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη το γάλα να είναι χλιαρά και να λιώσει το βούτυρο, προσοχή να μην ζεσταθεί πολύ και μας κάψει την μαγιά!

  • Αποσύρουμε από την φωτιά, χτυπάμε μέσα τα αυγά , το ξύσμα, το μαχλέπι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε στο χέρι. Ισως χρειαστεί λιγότερο αλεύρι , ίσως περισσότερο. Σκεπάζουμε την λεκάνη μας με την ζύμη με πετσέτα και κουβέρτα και αφήνουμε για 4 με 5 ώρες σε ζεστό χώρο να φουσκώσει.

  • Κόβουμε σε ίσα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε,

  • Πλέκουμε τις πλεξούδες μας και αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος να διπλασιαστούν.

  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις.

  • Καλή απόλαυση!