
Τηγανίτες Ρόδου Παραδοσιακές της Bibi Kontopidi
Τηγανίτες Ρόδου Παραδοσιακές από το χωριό Αφάντου.
Της φίλης Bibi Kontopidi, μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά Για Την Ζύμη
6 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 αυγό
για το πασπάλισμα μετά το ψήσιμο
2 φλυτζάνια σουσάμι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια γλυκού κανέλα
για το τηγάνισμα
σπορέλαιο
Ζύμη Υλικά Για Το Σιρόπι
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι μέλι
5 φλυτζάνια νερό

Ζυμώνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Αλέθουμε την ζάχαρη, κανέλα, σουσάμι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας να βράσει 5 λεπτά.

Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες υπολογίζοντας το μέγεθος από τα τριγωνάκια που θέλουμε να κάνουμε.

Διπλώνουμε κάθε λωρίδα 3 φορές να γίνει ένα ωραίο τρίγωνο.

Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές, στραγγίζουμε και βουτάμε τα τριγωνάκια μας στο σιρόπι για 2 με 3 λεπτά.

Γυρνάμε τα τρίγωνα μας στο ζαχαροκανελοσούσαμο και καλή απόλαυση!!






















