
Τηγανιά χοιρινή με μανιτάρια και πιπεριές
Τηγανιά χοιρινή με μανιτάρια και πιπεριές
Απλό, νόστιμο και γρήγορο φαγητό.
Συνοδεύουμε με ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, πουρέ.
Συνταγή για 4 μερίδες καλές.
1 κιλό τηγανιά χοιρινή λαιμού
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή 3 πράσινες
1/2 μανιτάρια λευκά σε φέτες
ελαιόλαδο
νερό
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σοτάρουμε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει απ όλες τις πλευρές.
Σε χαμηλή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. 
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το αλάτι και σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλάτι και λεμόνι και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Κοιτάμε που και που μην τελειώσει το νερό, θέλουμε λίγο ζουμάκι.

Ετοιμάζουμε ότι συνοδέψει το κρέας μας. Εγώ έβρασα ζυμαρικά.

Έτοιμο!

Kαλή απόλαυση!





















