Τηγανιά χοιρινή με μανιτάρια και πιπεριές

Τηγανιά χοιρινή με μανιτάρια και πιπεριές

Απλό, νόστιμο και γρήγορο φαγητό.

Συνοδεύουμε με ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, πουρέ.

Συνταγή για 4 μερίδες καλές.

Υλικά

1 κιλό τηγανιά χοιρινή λαιμού
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ή 3 πράσινες
1/2 μανιτάρια λευκά σε φέτες
ελαιόλαδο
νερό
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Σοτάρουμε το κρέας σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει απ όλες τις πλευρές.
    Σε χαμηλή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι και το αλάτι και σκεπάζουμε με νερό.
    Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.

  • Προσθέτουμε το αλάτι και λεμόνι και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Κοιτάμε που και που μην τελειώσει το νερό, θέλουμε λίγο ζουμάκι.

  • Ετοιμάζουμε ότι συνοδέψει το κρέας μας. Εγώ έβρασα ζυμαρικά.

  • Έτοιμο!

  • Kαλή απόλαυση!