
Τορτίγιες γεμιστές με σπανάκι και φέτα
Τορτίγιες γεμιστές με σπανάκι και φέτα
Πολύ εύκολες και νόστιμες οι τορτίγιες με σπανάκι και φέτα ψημένες στον φούρνο.
Με μπόλικο τυράκι τριμμένο από επάνω, ζουμερές μέσα, τραγανές απ έξω.
Η συνταγή είναι για 6 τορτίγιες μεγάλες ολικής ή κανονικές.
6 τορτίγιες συσκευασμένες μεγάλες
Για την γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
300γρ τυρί φέτ
τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
Για από επάνω
1/2 λίτρο γάλα
4 αυγά
Τυρί κίτρινο τριμμένο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σοτάρουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα για 10 λεπτά να πιεί τα ζουμιά του το σπανάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε την χοντροκομμένη φέτα.

Χωρίζουμε την γέιση στα 6 και γεμίζουμε κάθε τορτίγια και βάζουμε και λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.

Κάνουμε ρολά και τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί που υπολογίσαμε ότι χωράνε όλες μέσα άνετα.

Χτυπάμε τα αυγά, γάλα και λάδι.

Περιχύνουμε τις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα από παντού.
Σε αντιστάσεις στην κάτω σχάρα.
Καλή απόλαυση!





















